GERAARDSBERGEN – Sarah Parent, Xavier Goethals en Antoine Geerinckx – bezielers van Go Forest – willen individuen en bedrijven aanzetten tot het planten van bomen. Heel veel bomen. Want bossen geven leven en wie ze plant, groeit uit tot een van de ‘leaders for a greener world’.

 

Een drietal jaar geleden begon het plan bij Sarah Parent te rijpen. Zij werkt op dat moment als business developer voor Philip Cracco, die naam en faam verwierf door zijn deelname aan ‘The Sky is the Limit’, het tv-programma waarin luxe de hoofdrol speelt. De wereld van Cracco lijkt op het eerste gezicht niet te rijmen met een duurzame levensstijl. Maar Philip en Sarah zijn er beiden van overtuigd dat de twee elkaar niet noodzakelijk uitsluiten en dat zelfs een forse ecologische voetafdruk gecompenseerd kan worden.

Sarah beseft dat ze haar commerciële skills liever wil uitspelen in een domein waar de impact voelbaarder is. Een besef dat alleen maar sterker wordt wanneer Philip Cracco begin dit jaar overlijdt na een lange en lastige strijd tegen kanker. De zakenman laat namelijk een droom na: één miljoen bomen planten. Die droom wil Sarah met Go Forest realiseren.

There is no limit in the sky

Sarah gaat op zoek naar partners die in haar project geloven en komt uit bij Xavier Goethals, die een glasbedrijf runt, en Antoine Geerinckx, CEO van CO2logic. Zijn bedrijf verschaft CO2 Neutral® labels aan bedrijven en vormt op die manier de perfecte partnerorganisatie.

“De hoofdfocus van Go Forest ligt op bedrijven”, vertelt Sarah. “Zij kunnen door ecologischer te denken hun imago een flinke boost geven, hoe klein de stapjes die ze zetten ook zijn. Al blijft het ultieme doel uiteraard volledige CO2-neutraliteit tegen 2050. Grote namen als Vandemoortele en Bolt Energie tekenden alvast in en zullen hopelijk heel wat andere ondernemers inspireren.”

Maar niet alleen bedrijfsleiders kunnen ‘leaders for a greener world’ worden. Ook stadsbesturen en particulieren komen in aanmerking. Sarah: “Van de stad die haar jonge inwoners een groenere toekomst wil geven tot de deejay die de wereld als dorp heeft en op deze manier zijn vele vliegkilometers kan compenseren. Iedereen kan meedoen, wat de populariteit van de groene gedachte alleen maar ten goede komt.”

 

Wereldwijde gedragsverandering

De corebusiness van Go Forest ligt bij het planten van bomen. In België, maar ook en vooral in het buitenland, in de regio’s waar bomen het hardst nodig zijn én de meeste impact hebben. Zo lopen er momenteel projecten in onder meer Armenië, Oeganda en Peru.

Naast het planten van bomen wil Go Forest ook inzetten op een gedragswijziging, zowel in eigen land als over de grenzen heen. De organisatie wil mensen inspireren en motiveren zodat de ontbossingsproblematiek ook bij de wortel wordt aangepakt. Sarah legt uit: “Het bredere plaatje is belangrijk, want enkel zo kan de biodiversiteit hersteld worden. Door lokale boeren een gedegen opleiding te geven bijvoorbeeld, die hen doet inzien dat een kortetermijnvisie van bomen kappen hen alleen maar mee onderuithaalt.”

Wil je graag meer weten over de werkwijze van Go Forest en de verschillende mogelijkheden? Je kan bomen bomen planten, een afspraak inplannen en meer info terugvinden via de website: www.goforest.be

 

Bron https://www.made-in.be/